Вино Tignanello Solaia Toscana 2006
Факти
Деталі
Червоне сухе італійське вино з винограду Каберне Совіньйон, Каберне Фран, Санджовезе врожаю 2006 року
Погодні умови сезону 2005/2006 – дуже дощова і холодна осінь і сувора зима з великою кількістю опадів призвели до пізнього, порівняно з попередніми роками, зростання лоз.
Літо, загалом, було досить спекотним, хоча кінець серпня був пронизаний частими опадами та температурою нижче середнього рівня.
Санджовезе збирали в перший тиждень жовтня, тоді як Каберне Фран і Каберне Совіньйон – у другій половині місяця.
Після роздільного бродіння, вина були залишені в нових дубових бочках для яблучно-молочного бродіння, яке відбулося наприкінці 2006 року. Після асамбляжу, вино Antinori Solaia витримувалося в дубових бочках близько 12 місяців і ще близько року у пляшках.
Нотатки
Дегустатор
Колір темно-рубіновий.
Букет пронизаний гармонійними відтінками ванілі та чорного шоколаду.
Смак має відмінну танінність, для якого характерні тони свіжої ожини та вишні.
Післясмак тривалий з ягідно-фруктовим фінішом.
Антинорі Солайя рекомендовано до страв з м'яса та сирів. Температура подачі 16-18°C.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 55 переглядів