Вино Chateau Petrus Pomerol 2000
Факти
Деталі
Червоне сухе французьке вино врожаю 2000 року
Унікальність одного з найдорожчих вин світу зумовлена достатньою кількістю факторів: насамперед це винятковість теруару – найвища точка розташована за 40 метрів над рівнем моря, а ґрунт просочений залізом і має достаток важкої глини. Це ідеальні умови, щоб «Мерло», з якого складається Петрюс на 95%, зміг повноцінно розкрити свій потенціал.
Лози сильно обрізають узимку і регулярно обкопують улітку для максимального визрівання врожаю. Виноград збирають уручну у другій половині дня. Процес займає близько двох діб. Після цього виноград ретельно сортується, пресується і ферментується в терморегульованих ємностях. Витримка відбувається протягом 21 місяця у нових бочках із французького дуба, що формує м'який округлий смак.
З віком Petrus 2000 набуває елегантного смакового букету. Вже за 7-10 років власник цього напою отримає зріле вишукане вино.
Нотатки
Дегустатор
Колір рубіновий з пурпуровими відтінками.
Вину притаманний багатий, насичений букет із тонами зацукрованої вишні. Також простежуються тони сухих трав та малини.
Повнотілий, насичений смак виражений оксамитовими нотами та елегантними танінами. Пряні нюанси чудово доповнюють тони ягід та підліску.
Елегантний післясмак чарує ванільною насолодою впереміж з нотками кавових зерен та суниці.
Петрюс 2000 чудово поєднується з вишуканими стравами французької кухні – трюфелі, фуа-гра, біла телятина. Гармонійно доповнить італійські та іспанські страви – пасту, курча в хересі, печеня по-неаполітанськи та інші. Температура подачі 16-18ºC.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 10521 перегляд