Вино Chateau Pape Clement Pessac-Leognan 1995
Факти
Деталі
Червоне сухе французьке вино з винограду Мерло, Каберне Совіньйон, Каберне Фран, Пті Вердо врожаю 1995 року
Шато Пап-Клеман має довгу та досить цікаву історію. Замок був названий на честь Папи Римського Клемана V, який був його власником, і залишився в історії як Папа, який виявляв чималий інтерес до виробництва вина.
Завдяки цьому інтересу Папа і отримав у подарунок Шато. Господарство розташоване в Песак-Леоньян, площа його виноградників становить 32,5 га. Шато виробляє червоні та білі вина. Для червоного культивується 60% Каберне Совіньйон та 40% Мерло, середній вік лози становить 30 років, щільність лоз 7,700-9,000 на гектар.
Виноградники Chateau Pape-Clement розташовані на ґрунті, який складається з досить складної та неймовірно сприятливої для культивування виноградної лози суміші з глини, піску та гравію.
Починаючи з 2013 року у виноробному господарстві почали використовувати передові технології – за допомогою дронов, що літають, винороби Пап-Клеман отримують повну інформацію про стан виноградної лози. Особливо така інформація важлива та корисна перед збиранням урожаю.
Виноград збирають вручну до маленьких кошиків. Вініфікація білого вина протікає у дерев'яних терморегульованих чанах, червоного – у столітрових французьких барелях під дією сили тяжіння. Перекачування вина не використовується. Термін витримки червоного вина становить 18-20 місяців, білого – 12 місяців. Усі вина витримуються у нових дубових бочках.
Нотатки
Червоне вино Пап-Клеман має насичений темно рубіновий колір з фіолетовим відтінком, тонким і делікатним ароматом, спочатку червоних ягід. Далі – фіалки, ожини, чорної смородини.
Смак насичений, добре збалансований із щільними танінами та глибокою ягідністю
Шато Пап-Клеман є чудовим доповненням до страв з м'яса, дичини, птиці та сиру.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 123 перегляди