Вино Disznoko Aszu 5 Puttonyos 2000 0.5L
Деталі
Біле напівсолодке угорське вино з винограду Фурмінт врожаю 2000 року
Процес виготовлення Disznoko Aszu 5 Puttonyos досить складний.
Виноград, зароджений під впливом цвілі botrytis та званий як aszu(асу) зривається з грон по ягідці. Збирається він у спеціальні кошики puttonyos (путтоньош), місткість яких становить 30 літрів. Дозрілий виноград йде на приготування базового вина для майбутніх купажів, а ягоди асу, складені в одному місці, під силою тяжкості витікають eszencia— концентрованим соком з великим вмістом цукру.
Залежно від доданої кількості винограду отримують вина Tokaji Aszu 3, 4, 5 або 6 Puttonyos. Найкращими вважаються вина з найменшим вмістом спирту та максимальною кількістю природного цукру.
Нотатки
Дегустатор
Колір золотий з бурштиновим відтінком.
Напій таїть у собі букет чудових ароматів, у якому ясно простежуються ноти апельсина, персика, сухофруктів.
Багатий, енергійний смак. Відмінно збалансований, солодкість фруктів гармонійно поєднується з приємною, живою кислинкою. Є фруктові тони.
Тривалий післясмак просочений фруктово-пряним фоном.
Продається в Gift Box. Відмінно підійде як аперитив, так і дигестив. Шикарно доповнює паштети, не дуже солоні молоді сири, фуа-гра, страви східної та азіатської кухні. Температура подачі 11-13°C.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 870 переглядів