Вино Colterenzio Pfefferer 2014
Факти
Схожі напої
Деталі
Біле напівсухе італійське вино з винограду Мускат жовтий врожаю 2014 року
«Pfefferer» з південнотирольського перекладається як «гострий, яскравий та стійкий».
Вино Pfefferer виготовляється зі стародавнього сорту винограду – жовтого мускату, ягоди якого набувають жовтого відтінку в період дозрівання. Господарство Colterenzio – одне з найкращих у регіоні Трентіно-Альто Адідже, багаторазовий чемпіон та призер міжнародних конкурсів. Засновано на початку двадцятого століття поблизу виноградників, посаджених ще стародавніми римлянами.
Для створення вина Пфефферер урожай збирається вручну з лоз віком не менше 30 років, що ростуть на гравійно-піщаних ґрунтах на висоті до 500 метрів над рівнем моря. Процес ферментації проходить за контрольованих температур у резервуарах з нержавіючої сталі. Витримка відбувається короткий час у нейтральних ємностях. Вино має непоганий потенціал витримки – до 5 років.
Pfefferer від Colterenzio – чудове вино золотого кольору з чарівним блиском. В ароматі відчуваються класичні для мускату тони цитрусових. У свіжому смаку гармонійно поєднані ноти стиглих фруктів та цитрусових з відтінками польових квітів. Легка кислотність і хороший баланс вина не залишать байдужим жодного любителя вина.
Кольтеренціо Пфефферер відмінно поєднуватиметься з салатами, легкими закусками, стравами з морепродуктів та рибою. Декантація перед вживанням не рекомендується. Таке вино прийнято подавати охолодженим до температури 8-10°C.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 809 переглядів