Вино Col d'Orcia Poggio Al Vento Brunello Di Montalcino Riserva 2001
Деталі
Червоне сухе італійське вино з винограду Санджовезе Гроссо врожаю 2001 року
Чудове вино «Поджіо аль Венто» Ризерва яскраво рубінового кольору виробляється лише у виняткові врожайні роки. В результаті тривалої витримки на світ народжується зріле, округле та складне вино, здатне до подальшого зберігання.
Col D&Orcia — один із видатних Винних Будинків у Монтальчіно. Заснований маєток був ще у 1700 році, але широкої популярності набув лише після того, як у 1973 році його було викуплено всесвітньо відомою родиною виноробів графа Чинзано. У свою чергу справа Cinzano була заснована в середині XVI століття в Турині. Секрети майстерності в сім'ї передавалися від батька до сина, завдяки чому нинішній власник Кол Д'Орча — граф Франческо Мароне Чінзано привніс у Винний Дім більш ніж чотирьохсотрічний досвід виробництва спиртних напоїв та секрети виноробства своєї родини.
Вино «Poggio al Vento» Riserva — моносортове, воно виробляється з винограду сорту Санджовезе Гроссо (Брунелло), що вирощується в горбистій місцевості Сант&Анджело на висоті 350 метрів.
Виноградники були посаджені 1974 року. Експозиція ділянок — південна, а кліматичні умови можна назвати оптимальними: опади навесні, висока температура повітря у липні та серпні. Урожай збирають лише вручну. Виноград для створення «Поджіо аль Венто» Ризерва ретельно відбирається на винограднику та у підвалах виноробні за допомогою сортувальних столів.
Ферментація та мацерація протягом 25 днів при контрольованій температурі не вище 28°C здійснюється в резервуарах з нержавіючої сталі, низька та широка форма яких дозволяє шкірці винограду та суслу більш тісно контактувати один з одним. Потім вино 4 роки витримується в бочках з французького дуба Алльє і словенського дуба, після чого бутилюється і близько 2-х років дозріває в пляшках у підвалі, що добре кондиціонується.
Нотатки
Смак вина — поєднання потужності та елегантності. Чудова структура наповнена м'якими, стиглими танінами та ідеально збалансованою кислотністю. У тривалому післясмаку відчуваються нотки чаберу та фруктів.
Вино добре поєднується з гарячими м'ясними стравами, сирами та паштетами.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 160 переглядів