Вино Chateau Pavie Macquin Saint-Emilion Grand Cru 1990
Деталі
Червоне сухе французьке вино з винограду Мерло, Каберне Фран врожаю 1990 року
Шато Паві Макен отримало свою назву від Альберта Макена — справжнього піонера у виноробстві. Це була його ідея прищеплювати виноградні лози. Нинішніми власниками Pavie Macquin є Benoit Corre, Bruno Corre та Marie Jacques Charpentier. Вони володіють маєтком разом із своїми дітьми. До 1998 року, маєток не робив вина на своїх землях. Виноробня відродила виробництво у 1998 році.
Площа виноградника — 15 га, розташованих на вапняковому плато Сент-Емільйон. Господарство має складний теруар з 9 різними типами ґрунтів, більшість з яких глинисті та вапнякові. Виноградники розташовані поруч із пагорбом Mondot на висоті від 75 до 100 метрів у найвищій точці. Виноград висаджують щільністю 6,600 лоз на гектар. Однак нові насадження робляться при дуже високій щільності: для правого берега — 8,888 лоз на гектар. У шато є старі лози, багатьом з яких у середньому понад 40 років. Виноградник засаджений до 80% Мерло, 18% Каберне Фран і 2% Каберне Совіньйон.
Для того, щоб зробити вино Pavie Macquin, багато роботи доводиться проводити у підвалах та на виноградниках. Починаючи з урожаю 2009 року, виноград оптично сортується перед переробкою. Далі 80% всього обсягу ягід вініфікують.
Яблучно-молочне бродіння відбувається в бочці. Потім молоде вино витримують у нових бочках (70%) із французького дуба протягом 18 місяців. Chateau Pavie Macquin в середньому виробляє 4500 кейсів.
Смак вина вишуканий, запашний, гармонійний, фруктовий, чудово збалансований і гармонійно доповнить витримані сири, страви з дичини та червоного м'яса.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 227 переглядів