Вино Capannelle Chianti Classico Riserva
Факти
Схожі напої
Деталі
Червоне сухе італійське вино з винограду Санджовезе
Виготовляється з червоних сортів винограду. Мацерація проводиться упродовж 18-20 днів. З 1 гектара виробляється 40 гл напою. Витримка відбувається 18 місяців у бочках по 16 гл зі скельного французького та австрійського дуба.
У середньому виробляється 25 000 бордоських пляшок вина по 750 мл.
Нотатки
Дегустатор
Колір насичений червоний рубін з фіолетовими відтінками. Букет проникаючий та стійкий. У ньому є підсмажений білий хліб, кава, шоколад, ваніль, лісові ягоди. Через кілька секунд з'являється аромат моху, підліску, ірису і ялівцевої ягоди з ноткою кропу. У роті вино трохи терпке, тепле, обволікаюче, свіже, відмінної структури. Таніни округлі. Післясмак з відтінками ірису, кременю, підліску та моху з ноткою ванілі.
Ресторатор
Вино добре під дичину, печене, м'ясо тушковане в соусі або червоному вині зі спеціями (brasato). Аерація не менше 20 хвилин, подавати в келихах у формі «Тюльпан»
Кавист
Зберігати при постійних температурі та вологості (14-16%/80-90%) в горизонтальному положенні. Завдяки таким цінним і важливим компонентам, як фенольні речовини, гарантується довголіття та свіжість.
Capannelle
Виноробне господарство в Gaiole in Chianti (Гайоле ін К'янті) (Siena/Сієна). Його площа складає, приблизно, 20 га, з яких 16 – це виноградники. Господарство виробляє близько 70.000 пляшок вина на рік.
Власник – Джеймс Шервуд, засновник та акціонер компанії Орієнт-Експересс Отелс, до складу якої входять одні з найкрасивіших готелів світу, серед яких Готель Чіпріані у Венеції, Готель Сплендідо в Портофіно, Вілла Сан Мікеле у Флоренції, Готель Карузо в Равелло та багато інших.
Історія виноробного господарства Capannelle бере свій початок у 1974 році, коли сорокарічний Раффаеле Россетті купив старий маєток 17-го століття, розташований в самому серці К'янті.
З тих пір маєток перетворився. Проведення реконструкції та масштабних реставраційних робіт дозволило гармонійно поєднувати у навколишній обстановці елементи селянського побуту того часу із сучасними високими технологіями та ексклюзивністю. У цій неповторній красі Капаннелле регулярно приймає у себе відомих кухарів, рестораторів та винних гурманів.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 837 переглядів