Вино Giuseppe Quintarelli Valpolicella Classico Superiore 2003
Факти
Вінтажі
- 1999
- 2003
Деталі
Червоне сухе італійське вино з винограду Корвіна, Корвіноне, Рондинелла, Неббіоло, Санджовезе, Кроатина, Каберне Совіньйон врожаю 2003 року
Купаж Вальполічели складений з декількох сортів винограду: «Корвіна та Корвіноне» – 55%, «Рондинелла» – 30%, «Каберне Савіньйон», «Неббіоло», «Санджовезе» та «Кроатина» – 15%.
Урожай збирається з тридцятирічних лоз у пару підходів, тим самим добиваючись оптимальної якості кожного сорту. Виробництво складається із двох етапів. Певна частина ягід ферментується восени, взимку відбувається процес віджимання залишкової частини пов'язаного винограду. Внаслідок чого витягується найцінніша частина сусла, так звана «квітка Амароне».
Далі 50% молодого вина ферментується разом із «квіткою Амароне», 50% – на осаді протягом двох тижнів. Під час цього процесу вміст алкоголю зростає з 12% до 15%. Вино витримується протягом 6-8 років у бочках зі славонського дуба, потім 6 місяців у пляшках.
Вальполічелла Класіко Суперіоре має відмінний потенціал зберігання – понад 20 років.
Нотатки
Дегустатор
Колір глибокий рубіновий.
Вино чарує щедрим ароматом стиглих фруктів, тонко доповнених нотами вишневого лікеру.
Округлий, повнотілий смак вина підкорює шовковистою текстурою. Наповнений гладкими танінами із фруктовими частками.
Післясмак спокусливий, тривалий з тонами свіжих фруктів і пряними нюансами.
Відмінно поєднується з дичиною, червоним м'ясом, сирами. Температура подачі 16-18°C.
Коментарі
- Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
- 146 переглядів