Вино Chateau d'Yquem Sauternes 1996

UTP002605
Шато д'Ікем Сотерн
044 494 0324
Будемо раді запропонувати альтернативний вибір. Будь ласка, залиште заявку, щоб дізнатися подробиці.
Запитайте у кавіста
У найближчому надходженні
в наявності є схожі  

Факти

Виробник: 
Chateau d'Yquem
Вміст алкоголю: 
14.0%
Об'єм: 
0.75
Вінтаж: 
1996

Вінтажі

Напої цього виробника

Схожі напої

Деталі

Біле солодке французьке вино з винограду Семільйон, Совіньйон Блан врожаю 1996 року

Шато д'Ікем – найвідоміше виноробне господарство Бордо, розташоване в комуні Сотерн. Згідно з класифікацією вин 1855 року воно належить до вищої категорії Premier Grand Cru Superiuer і вже більше двохсот років входить до списку кращих виробників вин Бордо. Так у чому ж секрет Шато д'Ікем? Безсумнівно, велику роль у створенні цього великого вина відіграє унікальний мікроклімат теруару, зумовлений близькістю океану та річки Сирон. Тепла та волога погода сприяє не тільки рівномірному дозріванню винограду, але й розвитку благородної гнилі. Тільки уражений виноград йде на виготовлення вина, так як гнилизна поселяється на добре дозрілих ягодах і сприяє збільшенню концентрації цукру в кілька разів.

Збір винограду відбувається у кілька етапів, у несприятливі роки збирачі 10-15 разів прочісують виноградники, збираючи його не гронами, а буквально по ягоді. Соку з такого наполовину висохлого винограду отримують значно менше звичайного, і власники шато стверджують, що з однієї лози отримують всього близько одного літра знаменитого вина.

Бродіння виноградного сусла йде дуже повільно і перш ніж вино дозріє, минає близько трьох-чотирьох років, після чого Шато д'Ікем нерідко цілком спокійно доживає до свого століття.

Чудове вино Chateau d'Yquem 1996 року – справжній витвір мистецтва, сенсація серед вин маєтку 90-х років. Ідеальні погодні умови в 1996 році дозволили отримати чудовий виноград з чудовим балансом і насиченістю. Неймовірно багатий аромат вина вінтажу цього року характерний не тільки класичними для вин Сотерна нотками благородної сірої гнилі та меду, до них гармонійно приєднуються тони лісу та диму, а також відтінки карамелі, квітів та стиглих фруктів. Смак вина – насичений, збалансований з чудовою текстурою та багатим затяжним післясмаком. Шато д'Ікем 1996 року показує чудовий потенціал, який повністю розкриє красу вина в період з 2005 по 2055 рік.

Незважаючи на те, що солодке Шато д'Ікем відноситься до десертних вин, його найкраще подавати в парі з фуа-гра, устрицями та зрілими сирами, тому що вино вимагає дуже стриманої солодощі, щоб продемонструвати свій смак якнайкраще.

Коментарі

Ми не продаємо спиртні напої особам молодше 18 років
Гарантія якості Оригінальні Напої
ПІДТРИМКА 24/7 Консультації Кавіста
Безплатна доставка Замовлень від 1000 гривень
Вам вже є 18 років?