Шампанське Salon Brut Blanc De Blancs 1990

UTP000977
Салон Брют Блан де Блан
044 494 0324
Будемо раді запропонувати альтернативний вибір. Будь ласка, залиште заявку, щоб дізнатися подробиці.
Запитайте у кавіста
У найближчому надходженні
в наявності є схожі  

Факти

Виробник: 
Salon
Вміст алкоголю: 
12.0%
Об'єм: 
0.75
Вінтаж: 
1990

Вінтажі

Напої цього виробника

Схожі напої

Деталі

Витончене біле сухе французьке шампанське Салон 1990 Блан Де Блан

Східні схили, розташовані на південь від Epernay (і не позбавлені топографічної схожості з Cote de Beaune), утворюють район Cote des Blancs. Тут росте Chardonnay, що надає напоям свіжості та тонкості. Вина, що походять звідси, можуть продаватися як Blanc de Blancs без традиційного додавання Oger. Cramant, Avize та Le Mesnil – села, назви яких користуються давньою повагою за їхнє вино. Першою (як і раніше – найкращою) маркою Blanc de Blancs був Salon з Le Mesnil.

Цей великий будинок шампанського є до того ж найменшим. Все почалося з 1 гектара виноградника, купленого Юджином Еме Салоном на рубежі XX століття. Ця харизматична людина встигла побувати вчителем, продавцем і багато ще ким, збивши в результаті мільйонний капітал, Салон вирішив стати виноробом, створивши напій незвичайного смаку.

Мотивацію підприємця зрозуміти нескладно — він любив ресторани і був шанувальником кращих французьких вин. Салон розумів, що йому під силу створити абсолютно унікальне вино з неперевершеною якістю та незвичайними властивостями. Юджин вирішив спробувати створити напій лише на основі Шардоне і лише з винограду найкращих урожаїв. У звичайні роки він зовсім не хотів робити вино. У 1921 році було засновано будинок «Салон», який до кінця XX століття випустив лише 37 мілезимних вин.

Як результат, з самого початку такий підхід створив напою славу супутника розкоші – адже він був рідкісний, дорогий і дуже престижний. Перші ж вінтажі створили ім'я шампанському. У 20-ті роки «Salon» був «вином закладу» легендарного ресторану Максим, де гуляла паризька знать.

Після смерті Салону його виноробний бізнес перепродувався двічі. Сьогодні він належить Groupe Laurent-Perrier. Нові власники намагаються підтримувати репутацію марки. Шампанське виробляється тільки з винограду найкращих років урожаю. За останні тридцять років у вино перетворювався лише один із трьох зборів. Якість вин «Salon» характеризується Паркером як «безперечна». Критик особливо виділяє свій улюблений вінтаж Salon 1990 року.

Звичайно, обсяги виробництва шампанського «Салон» невеликі — близько 60 тисяч пляшок, та й то не щороку.

Нотатки

Дегустатор

Аромати лимонного листя, тостів та меду підкреслюються гарною структурою вина та прекрасним мусом. Чудова тривалість післясмаку.

Кращий у світі аперитив, чудовий супровід урочистості під білужу ікру.

Очікувана зрілість: 15-30 років.

Коментарі

Ми не продаємо спиртні напої особам молодше 18 років
Гарантія якості Оригінальні Напої
ПІДТРИМКА 24/7 Консультації Кавіста
Безплатна доставка Замовлень від 1000 гривень
Вам вже є 18 років?