Віскі Jameson Irish Whiskey 1 liter

UTP000070
Джемесон Ірландський Віскі
1050.00 грн.
Забрати зараз у магазині або оформити замовлення з доставкою на завтра.
На полиці
Є в наявності

Безкоштовна кур'єрська доставка Києвом

Безкоштовна доставка по Україні на склад перевізника від 5200 ₴

Факти

Виробник: 
Jameson
Вміст алкоголю: 
40.0%
Об'єм: 
1

Формати

Напої цього виробника

Схожі напої

Деталі

Купажований ірландський віскі Джемесон Ірландський Віскі

У 1994 році шотландці з великою помпою відзначали 500-річчя шотландського віскі, водночас нагадуючи всьому світу про те, що пріоритет у цій галузі належить їм.

Ірландці цю річницю обійшли мовчанням. Чи варто трясти повітря, вважали вони, якщо всьому освіченому людству відомо, що виготовив віскі Святий Патрік, покровитель Ірландії. І сталося це ще у VI столітті!

Щоправда, історичні документи вносять невеликі корективи, наполягаючи на авторстві ченців-місіонерів, які влаштувалися на Зеленому острові на шляху з Близького Сходу. Мовляв, підглянули вони, як араби в перегінних кубах одержують запашні ефірні есенції, і спробували створити щось подібне вже в Ірландії.

Привезені з собою мідні перегонні куби заповнили квітковими та трав'яними настоями. Які тільки інгредієнти не випробували, яких тільки сумішей не склали, але користі – трохи! Парфумерні досліди закінчилися невдачею. Нарешті в справу пішов ячмінний солод, що перебродив. Переказ свідчить, що пивне похмілля перестало мучити одного з ченців після того, як він ранком випив перше, що потрапило під руку. кухоль з прозорою рідиною, що стояла біля дистилятора, де напередодні переганяли ячмінний солод, що забродив.

Пояснювати чому, отриманий спирт у колі «Святого Патріка» став іменуватися aquavitae (жива вода, лат.) немає сенсу. Аquavitae припала до душі не лише ченцям, а й місцевим мешканцям. Ось тільки латинська фонетика була їм явно не по зубах. Вони дослівно спроектували «аквавіту» на місцеву мову і почали називати напій «Uisce Beatha» («Ішке-баха»). Коли технологію виробництва перейняли брати-шотландці, вони трохи змінили назву. У них напій став іменуватися «Uisquebaugh».

Лінгвістичні метаморфози «живої води» на цьому не скінчилися. Англосакси разом із незалежністю прихопили у кельтів їхній національний напій. Але відтворити варварське слово навіть не спробували, а спростили його до whisky. З того часу так і називають його в усьому світі. Віскі – воно всюди віскі! Щоправда, ірландці і тут залишилися оригіналами, зберігши власне написання. whiskey. Саме так називається і американський бурбон. Шестимільйонна армія ірландських іммігрантів принесла до Нового Світу не лише традиції віскі, а й звичну форму його написання. Тому Ірландія та США розміщують на своїх етикетках «whiskey», а решта країн-виробників – «whisky».

Знову-таки, щоразу, коли шотландці з гордістю згадують свою найстарішу гуральню Glentarret (заснована в 1725 році), ірландці залишаються незворушними: «Ека невидаль! Наша Old Bushmills на сто сімнадцять років старше. Словом, це давня суперечка кельтів, де головні докази містяться в переказах і легендах, що усно передавались з покоління до покоління – не існувало у цих народів традиції документувати навіть найзначніші події. І першими письмово засвідчили факт виробництва віскі таки шотландці. У травні 1494 року в реєстрі шотландського казначейства зафіксовано: «Доставлено вісім заходів ячмінного солоду брату Джону Кору для приготування aquavitae». Але й у ірландців є чимало вагомих аргументів на користь свого пріоритету.

Достовірно відомо, що найстаріша в Ірландії винокурня Old Bushmills почала перегонку віскі ще в 1494 році, проте, справжнє обличчя irish whiskey сформувалося все-таки куди пізніше. наприкінці XVIII століття, коли у Дубліні було випущено першу партію віскі Jameson. Чудові риси цього напою принесли йому міжнародну славу.

До ХХ століття найбільший сегмент міжнародного ринку віскі займало irish whiskey (90%), scotch – 8%, а американський bourbon – ndash; тільки 2%. Але на початку минулого століття irish практично зникли зі світового ринку. Нескінченні заворушення і повстання шинфейнерів за незалежність країни, що йшли одне за одним, призвели до морської блокади Ірландії. Сухий закон та Велика депресія закрили доступ ірландському віскі у США. Країну заполонили американський бурбон та контрабандне віскі з Канади. І, нарешті, друга світова війна завдала остаточного удару по irish.

У 1966 році три знамениті винокурні заводи (Jameson, Power і Cork) об'єдналися в групу IRISH DISTILLERS. У 1972 році до них приєднався найстаріший світовий виробник ліцензованого віскі. гуральня Old Bushmills. А 1988-го IRISH DISTILLERS стала підрозділом групи PERNОD RICARD. З цього моменту почався новий зліт irish whiskey до вершин світової слави.

Jameson має надзвичайно м'який аромат зрілого віскі з деревними та хересними тонами, у смаку демонструє м'яку насолоду зі злегка вловимими деревно-горіховими нотками.

Традиційно Jameson п'ють у чистому вигляді з додаванням невеликої кількості чистої води, яка яскравіше розкриває його смак та аромат.

Jameson

Ірландський віскі, що найбільше продається у світі.

Доступний на ринках 130 країн, приблизно, в 20 варіаціях.

Виробляється на заводі Irish Distillers у Мідлтоні (результат об'єднання John Jameson, Cork Distillers та John Powers), який належить французькому гіганту Pernod Ricard.

Доставка та оплата

На сайті указана актуальна ціна на пляшку об'ємом 1 літра. Сплатити замовлення можна готівкою або банківською карткою.

Віскі можна придбати в магазині на Подолі в Києві або замовити доставку до вашого міста на території України.

Докладніше про доставку та оплату.

Коментарі

Ми не продаємо спиртні напої особам молодше 18 років
Гарантія якості Оригінальні Напої
ПІДТРИМКА 24/7 Консультації Кавіста
Безплатна доставка Замовлень від 1000 гривень
Вам вже є 18 років?