Вино Chateau Lafite Rothschild Carruades de Lafite, Pauillac 2003

UTP002310
Шато Лафіт Ротшильд Каррюад де Лафіт, Пойяк
044 494 0324
Будемо раді запропонувати альтернативний вибір. Будь ласка, залиште заявку, щоб дізнатися подробиці.
Запитайте у кавіста
У найближчому надходженні
в наявності є схожі  

Факти

Виробник: 
Chateau Lafite Rothschild
Вміст алкоголю: 
12.5%
Об'єм: 
0.75
Вінтаж: 
2003

Напої цього виробника

Схожі напої

Деталі

Шато Лафіт Ротшильд Каррюад Де Лафіт 2003 року – червоне сухе вино густого рубінового кольору, з насиченим ароматом та шовковистими, округлими танінами у смаку.

Для створення цього вина виробники використовували виноград Мерло 50%, Каберне Совіньйон 48% та Каберне Фран 2%.

Після дуже вологої осені попереднього року, 2003 рік видався сухим. До серпня лози вже відчували брак вологи, але дві зливи наприкінці серпня виправили ситуацію і виноградні лози дозріли повною мірою. Збирання врожаю тривало з 8 по 30 вересня в умовах високих температур. Завдяки такій погоді спочатку осені вино набуло оксамитових, округлих танінів.

Аромат напою балує акцентами лакриці, чорної смородини, тонами графіту, диму та квітів. Смак надзвичайно м'який та солодкий, із соковитими нотками слив, вишень та червоної смородини, які гармонійно переплітаються з нюансами кави, шоколаду та тютюну. Структура вина потужна і щільна, з довгим присмаком.

Нотатки

Дегустатор

Вино грає в келиху насиченим рубіново-фіолетовим кольором. Аромат відрізняється благородними нотками графіту, а смак – великим вмістом танінів та приголомшливою м'якістю.

Ресторатор

Шато Лафіт Ротшильд Каррюад Де Лафіт рекомендовано подавати до страв з дичини та зрілим блакитним сирам.

Історик

У 1868 році Шато Лафіт був придбаний Ротшильдом, що вельми сприятливо позначилося на подальшій долі маєтку та якості його перших і других вин.

Сьогодні господарство володіє понад 100 гектарами відмінних виноградників, розташованих на мальовничих схилах Пойяку. Середній вік лози тут становить близько 40 років, проте існують і 80-річні та 100-річні старожили. Ягоди з цих лоз і йдуть на виробництво першого вина.

Chateau Lafite Rothschild

Premier Cru Classe

Французьке виноробне господарство Chateau Lafite Rothschild розмістилося в комуні Пойяк, округ Медок муніципалітету Бордо. Воно відноситься до категорії «Перші крю», тобто, до найвищої категорії в цій класифікації і входить до п'ятірки кращих виробників вин Бордо. Перша згадка про господарство датується 1234 роком, і описують його як середньовічний феодальний маєток початку 13 століття. Виноградники шато розташувалися на трьох ділянках: на схилах навколо замку, на плоскогір'ї Каррюад і в апелласьоні Сент-Естеф. Вирощують тут чотири сорти винограду: Каберне Совіньйон (71%), Мерло (25%), Каберне Фран (3%) та Пті Вердо (1%). Середній вік лоз становить 39 років.

Підприємство виготовляє 2 марки вина. Червоне вино Château Lafite-Rothschild– перше та основне в маєтку. Сортовий склад залежить від року врожаю. Зазвичай задіяні всі сорти, але бувають і винятки. Наприклад, у 1994 році це був виноград Каберне Совіньйон та Пті Вердо, а в 1961 році – ndash; тільки Каберне Совіньйон. Витримують таке вино лише у нових бочках від 18 до 20 місяців.

Carruades de Lafite – друге вино Шато Лафіт. Його витримують у нових та у дворічних бочках 18 місяців.  

У наші дні господарством керує вже третє покоління Ротшильдів. До речі, крім вина, вони виробляють і відмінний коньяк.

Коментарі

Ми не продаємо спиртні напої особам молодше 18 років
Гарантія якості Оригінальні Напої
ПІДТРИМКА 24/7 Консультації Кавіста
Безплатна доставка Замовлень від 1000 гривень
Вам вже є 18 років?