Вино Chateau Lafite Rothschild Pauillac 2000

UTP001185
Шато Лафіт Ротшильд Пойяк
85000.00 грн.
На вашу адресу замовлення буде доставлено протягом 2-х робочих днів.
На складі
Є в наявності

Безкоштовна кур'єрська доставка Києвом

Безкоштовна доставка по Україні на склад перевізника

Факти

Виробник: 
Chateau Lafite Rothschild
Вміст алкоголю: 
12.5%
Об'єм: 
0.75
Вінтаж: 
2000

Напої цього виробника

Схожі напої

Деталі

Червоне сухе французьке вино з винограду Каберне Совіньйон, Мерло врожаю 2000 року

У виробництві вина Chateau Lafite Rothschild урожаю 2000 року використано виноград сортів Каберне Совіньйон (93%) та Мерло (7%). Достатньо ранній вегетаційний період з температурою вище середньої та нормальною кількістю опадів охарактеризував сезон цього року.

Дощі наприкінці травня та на початку червня зробили лози вразливими до цвілі, але технічні працівники маєтку ретельно доглядали лози. Липень був вдалим, а спекотні сухі тижні в серпні та вересні в результаті привели до збирання дуже стиглого винограду.

Це справді казкове бордо з оригінальним букетом трюфелів, смородинового лікеру, кедра, кави та пряних ароматів. Відмінний баланс між помірною кислинкою і солодкуватими танінами найкраще розкривається смородиновими півтонами, розвиваючись у багатошаровому післясмаку.

У господарстві збирають невеликі врожаї, але при цьому ягоди винограду багаті на мікроелементи, що відповідають за ароматичну та смакову складність вина.

Ще недавно термін витримки Шао Лафіт становив 32-36 місяців, тепер же він скорочений до 18-20 місяців, проте вино, як і раніше, зберігається в традиційних дубових бочках.

Нотатки

Дегустатор

Дуже темний колір з відтінками фіолетового. Аромати розкішні та захоплюючі, як потужні, так і надзвичайно ніжні, з чудовою дубильною структурою та післясмаком.

Сомелля

Перед дегустацією напій бажано декантувати за 2-3 години до подачі. Цей процес допоможе його трохи «заспокоїти» і злегка згладити таніни.

Ресторатор

Рекомендовано подавати до телятини, яловичини, дичини під ягідним соусом та до зрілих сирів. Температура подачі 16-18°C.

Chateau Lafite Rothschild

Premier Cru Classe

Французьке виноробне господарство Chateau Lafite Rothschild розмістилося в комуні Пойяк, округ Медок муніципалітету Бордо. Воно відноситься до категорії «Перші крю», тобто, до найвищої категорії в цій класифікації і входить до п'ятірки кращих виробників вин Бордо. Перша згадка про господарство датується 1234 роком, і описують його як середньовічний феодальний маєток початку 13 століття. Виноградники шато розташувалися на трьох ділянках: на схилах навколо замку, на плоскогір'ї Каррюад і в апелласьоні Сент-Естеф. Вирощують тут чотири сорти винограду: Каберне Совіньйон (71%), Мерло (25%), Каберне Фран (3%) та Пті Вердо (1%). Середній вік лоз становить 39 років.

Підприємство виготовляє 2 марки вина. Червоне вино Château Lafite-Rothschild– перше та основне в маєтку. Сортовий склад залежить від року врожаю. Зазвичай задіяні всі сорти, але бувають і винятки. Наприклад, у 1994 році це був виноград Каберне Совіньйон та Пті Вердо, а в 1961 році – ndash; тільки Каберне Совіньйон. Витримують таке вино лише у нових бочках від 18 до 20 місяців.

Carruades de Lafite – друге вино Шато Лафіт. Його витримують у нових та у дворічних бочках 18 місяців.  

У наші дні господарством керує вже третє покоління Ротшильдів. До речі, крім вина, вони виробляють і відмінний коньяк.

Коментарі

Ми не продаємо спиртні напої особам молодше 18 років
Гарантія якості Оригінальні Напої
ПІДТРИМКА 24/7 Консультації Кавіста
Безплатна доставка Замовлень від 1000 гривень
Вам вже є 18 років?